Weet u dat.....

newsitem image
14-04-17

Zinvolle tips overgenomen uit de nieuwsbrief van Petlook.
Uw hond eet kunstmest of ijzersulfaat...! Wat te doen!?
Afgelopen week hebben we in de kliniek weer een paar honden binnengekregen die kunstmest of ijzersulfaat (mosdood) hadden gegeten....
Mocht uw hond dit ook overkomen, ga dan snel naar de kliniek en neem dan het liefst de verpakking of een foto van de verpakking mee!
Houd uw hond uit het weiland
Het is natuurlijk voor de hond en het baasje fijn om te genieten van de buitenlucht en lekker even te rennen in de vrije natuur. Waar kan dat nu beter dan in een weiland? Jammer, maar dat heeft ook zijn keerzijde: honden kunnen de tussengastheer zijn voor de parasiet Neospora , die honden binnenkrijgen door het eten van nageboortes of vruchtwater van koeien. Daarna scheiden honden via hun poep de parasiet 'Neospora Caninum' weer uit in het gras ,die vervolgens door de koeien die in de wei lopen wordt opgegeten (of ze krijgen het binnen met het gemaaide gras).
De parasiet 'Neospora Caninum' veroorzaakt vroeggeboortes en miskramen bij de koeien met het gevolg dat de koe niet het geplande gezonde kalfje krijgt en soms zelfs voortijdig geslacht of gedood moet worden: houd uw hond dus uit het weiland, beter voor de koeien (en de weidevogels)!
Chocolade is giftig voor honden en katten!
Chocolade is giftig voor honden en katten! Heeft uw huisdier chocolade gegeten, neem dan direct contact op met uw dierenarts.
Theobromine in chocola is niet giftig voor mensen, wel voor honden en katten.
Onderstaand overzicht geeft de concentratie van theobromine in enkele producten:
Theobromine per gram:
• Puur: 4,5 – 16 mg
• Melk: 1,5 – 2,2 mg
• Wit: 0,009 mg
Een dosis van 100 – 250 mg/kg lichaamsgewicht theobromine kan een fatale dosis zijn. Voor een hond van 10 kg is ongeveer 100 – 300 gram pure chocolade soms dodelijk. Heeft uw hond een pure chocoladeletter opgegeten? Dan met spoed naar de dierenarts om te laten braken.
Petlook BV

Wilt u ons graag helpen?