Herplaatsing procedure

U wilt een huisdier laten herplaatsen.

Er zijn vele redenen waardoor u ongewild afstand moet doen van uw geliefde huisdier. Allergie binnen het gezin, overlijden, ziekenhuis, relatiebreuk of langdurige afwezigheid zijn een aantal van deze redenen.
Wilt u uw dier niet naar een dierenasiel brengen maar u heeft ook geen mensen binnen uw netwerk die de zorg voor het dier over kunnen nemen, dan kunt u uw dier laten herplaatsen door de Stichting SOS voor Huisdieren Friesland.
Indien u zich in de positie bevindt waarin u afstand moet/wilt doen, neem dan contact op met de Stichting. Vertel in het gesprek zoveel mogelijk over de reden(en) voor het afstand doen en over het karakter en eigenschappen van het betreffende dier. U kunt een aantal aanvullende vragen verwachten van de telefoondienstmedewerker en tevens zult u de afstandsvoorwaarden uitgelegd krijgen. Er komt een buitendienstmedewerker bij u op huisbezoek om kennis te maken met u en het dier in zijn/haar eigen omgeving. Wanneer de geldige inentingspapieren en eventuele stamboom zijn overhandigd, zal de Stichting op zoek gaan naar een nieuwe baas of bazin voor uw dier. Idealiter verblijft het dier tot die tijd bij u en indien dit niet mogelijk is, zal de Stichting tot aan de herplaatsing de verzorging op zich nemen.

Onze hulp bij het zoeken naar een goed tehuis voor uw dier is kosteloos.

Indien u nog vragen of opmerkingen heeft omtrent bovenstaande procedure neem dan contact op met de Stichting.

 

Wilt u ons graag helpen?