winter

newsitem image
11-02-17

Wist u……
dat honden sneeuw prachtig vinden om in te spelen, maar dat dit ook een minder fijne kant kan hebben?
Bij wat langharige honden klit de sneeuw in de vacht vooral bij de kleinere honden en worden keiharde klonters die pijn gaan doen bij het lopen en soms het lopen zelfs belemmeren. Hou het in de gaten en zorg ervoor dat rennen in de sneeuw leuk blijft voor de hond.
Ook de voetzolen hebben het zwaar te verduren. De vastgedrukte sneeuw tussen hun voetzolen en tenen wordt vlijmscherp en kan de zolen behoorlijk beschadigen, nog afgezien van het pijnlijke hiervan.  Zorg er daarom voor dat de hond niet te lang in sneeuw loopt en smeer voor de wandeling de voetzolen in met b.v. vaseline. Dat voorkomt dat de sneeuw blijft plakken aan de poten.  Smeer bij pekel ook de voetzolen in , ook dat kan schade aan de zolen voorkomen en daarmee pijn.
Ook ijs kan gevaarlijk zijn. De hond weet niet of het dik genoeg is om hem te dragen. Ook kunnen de poten wegglijden wat soms een behoorlijk blessure kan geven.
Vinden honden sneeuw heerlijk, katten houden er totaal niet van. Als ze niet binnen kunnen zoeken ze een plekje waar wat warmte en beschutting is. Dat kan overal zijn, een schuur, garage maar b.v. ook onder motorkap van de auto of in de wielkast. Maak kabaal of sla op de motorkap voor u instapt en start.

Wilt u ons graag helpen?